om skillings

Skillings ble startet våren 2020. Under første lockdown hadde jeg plutselig en hel del tid til overs. Som mange andre begynte jeg å bake endel i denne perioden.


Ideen om å starte skillings poppet opp i hodet på vei fra overlevering av nettopp skillingsboller til broren min. Jeg bor på Skillebekk og synes “skillings på skillebekk” klang godt. Kunne jeg klare å selge en skillingsbolle, som man egentlig får tak i på hvert gatehjørnet, gjennom smart og gøy bruk av sosiale medier? Dette var et merkevareeksperiment jeg kunne like.


Kvaliteten på produktet har vært viktig fra dag én. Jeg brukte syv (intensive) dager på å perfeksjonere bollene. Ulike deiger, elteprosesser og hevemetoder ble testet. Det endelige resultatet er en versjon av min tantes oppskrift - tilsatt litt mer smør (av den ekte typen selvsagt), sukker og kanel.


Jeg tok sats og postet det første innlegget på Instagram. Lørdagen etter hadde jeg mitt første utsalg, og deretter har det bare bollet på seg… I en lengre periode stod jeg opp 04.00, bakte og solgte ut fra leiligheten på Skillebekk. 


Det tok ikke så lang tid før en hel del flere enn venner og bekjente ville kjøpe. Da jeg hadde bakt og solgt 200 skillings på én formiddag fra mitt eget kjøkken,  skjønte jeg at det var liv laga for å teame opp med en profesjonell baker.


Oppskriften er fremdeles den samme, og bollene bakes for hånd av dyktige bakere, som jeg er skikkelig stolt av å kalle mine kolleger. 


Håper det smaker! 


xx 

Nicoline

1-2-3 skill

lagd for å nytes

noe for DEIG?

ekte meierismør & helmelk

alltid de beste ingrediensene 🫶

håndbakt

... med kjærlighet 💘